Darko Milenković (©Starsport)
Darko Milenković (©Starsport)

Silna Voša pregazila polufinalistu Lige Evrope

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.01.23. | 19:45

SEHA liga: Srpski šampion na startu regionalnog takmičenja ubedljiv protiv hrvatskog Neksea – 31:25 (19:12)

Regionalna SEHA liga iz godinu u godinu ima sve manji značaj, ali dobro dođe klubovima kao priprema za mnogo važnija domaća i evropska takmičenja. Šampion Srbije odlično je startovao 2023. godinu. Na Slanoj bari četa Borisa Rojevića ubedljivo je dobila hrvatski Nekse sa 31:25 (19:12) u prvom kolu Grupe A. Rival ovim timovima u prvoj fazi biće i makedonski vicešampion, Eurofarm Pelister iz Bitolja.

Novosađani su napravili dobru uvertiru pred nastavak Superlige Srbije i EHF kupa. Tim iz Našica, koji je prošle godine igrao na finalnom turniru Lige Evrope u Lisabonu (bio je četvrti), u Novi Sad je došao bez reprezentativaca Hrvatske Marina Jelinića i Dominika Kuzmanovića, nije bilo ni srpskog desnog beka, povređenog Predraga Vejina. Motiivisni domaćin od starta je zagospodario terenom. Krila Darko Milenković i Miloš Grozdanić su bila rapucana, kao i mladi pivotmen Luka Rogan, dok je debi u crveno-bleim dresu imao Mohamed Aziz Aidi, veliko zimsko pojačanje iz Metaloplastike.

Izabrane vesti

Već u 15. minutu, Lale su imale + 8 – 14:6. Nekoliko dobrih odbrana imao je i hrvatski golman Fran Lučin. Nisu domaćini stali i u nastavku. Kurteš i Grozdanić su na startu drugog poluvremena doneli +9 (21:12) Novosađanima i tada je bilo jasno da će prvi bodovi u Grupi A da ostanu na Slanoj bari. Imala je Voša i +10 protiv favorizovanih gostiju iz Slavonije.

Krila Grozdanić i Milenković sa po šest golova su bila najefikasnija kod Novosađanima, dok su Baris Puhovski, Luka Rogan i Mohamed Aziz Aidi po četiri puta zatresli mrežu rivala. Fran Lučin je imao sedam odbrana.

Kod Neksea, bolji od ostalih bili su Karlo Godec i Janko Kević sa po pet golova. Golman Moreno Car je imao čak 14 odbrana, dok je jednu intervenciju upisao srpski internacionalac Mihailo Radovanović.

Osim Vojvodine, u regionalnom takmičenju učestvuje od srpskih klubova i Partizan, koji igra u Grupi B sa makedonskim i slovačkim šampionom, Vardarom i Tatranom iz Prešova.



tagovi

RK NekseRK VojvodinaSEHA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara